DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Olieprisen tager lille dyk oven på Suez-åbning

Genåbningen af Suezkanalen giver klarhed over olieleverancer og fjerner dermed udsikkerhed om leverancer, der havde presset prisen opad. Derfor tager olieprisen et lille dyk tirsdag.
30. MAR 2021 15.35

Usikkerhed om leverancen af mere end 13 mio. tønder olie, der på grund af containerskibet 'Ever Givens' grundstødning i Suezkanalen stod til at blive forsinket, forsvandt mandag, da det 400 meter lange containerskib blev trukket fri.

Der var ellers på et tidspunkt bulletiner om, at det kunne tage uger før kanalen ville genåbne, men med fritrækningen af skibet forsvandt  den frygt. Det har fået oliepriserne til at tage et mindre fald tirsdag. 

Således ligger nordsøolien aktuelt til en pris på 64,11 USD per tønde et fald på 0,81 USD. Det amerikanske WTI-olie falder med 0,93 USD til en pris på 60,63 USD. 

I stedet har markedet nu fokus på det næste OPEC+-møde, som løber af stablen på torsdag. Her forventes landene dog at blive enige om en forlængelse af de aktuelle produktionsniveauer, skriver Reuters.

- Vi tror på, at landene vil holde produktionen uændret, så Opec+-landene undgår endnu et stort fald i priserne, lyder vurderingen fra banken ING. 

Årsagen til den spåede enigheden om produktionsniveauet i Opec+ skal formentligt findes i en stigning i coronasmitten i flere lande, hvilket har ført til flere nye lockdowns rundt i verden. 

Ifølge analysevirksomheden Rystad Energy vil fornyede lockdowns kunne begrænse genopretningen af efterspørgslen på olie med op mod en mio. tønder om dagen i 2021.  

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet