DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Olieprisen tager fald på næsten syv pct.

Torsdag faldt prisen på nordsøolie med over 4,5 USD, selvom OPEC+ ikke valgte at skrue op for produktionen.
19. MAR 2021 11.50

Olieprisen har ikke haft en god uge. Torsdag faldt prisen for femte dag i træk, men prisfaldet var væsentligt større end de foregående dage.

Således faldt prisen på nordsøolie med 4,54 USD per tønde og sluttede på en pris på 63. Det svarer til et fald på næsten syv pct. Dermed nåede prisen sit laveste niveau siden d. 2. marts.

Den amerikanske WTI-olie tog ligeledes et stort fald på 4,57 USD og endte på 60 USD. Fredag ser blødningen dog ud til at stoppe, og nordsøolien ligger aktuelt til en stigning på lidt over en USD, mens WTI ligger til en stigning på cirka 0,6 USD. 

Årsagen til faldet torsdag skal formentligt findes i, at flere Europæiske lande har forlænget og styrket restriktionerne i landene på grund af stigningen i smitten. Blandt andet har Frankrig indført vidtrækkende restriktionerne i store dele af landet af frygt for en tredjebølge af smitte.  

Derudover har der været mange bekymringer om AstraZeneca-vaccinen. Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) erklærede dog sidst på dagen torsdag, at man opfatter vaccinen som sikker.

Flere lande heriblandt Tyskland, Italien og Frankrig har derfor igen sat gang i udrulningen af AstraZeneca-vaccinen fredag, hvilket gør at vaccineindsatsen muligvis ikke bliver så forsinket, som tidligere frygtet. 

En aftale mellem OPEC+-aftalen fra starten af marts som ikke inkluderede produktionsstigninger, fik ellers onsdag den amerikanske myndighed U.S. Energy Information Administration til at hæve sin prognose for prisen på nordsøolien med ti USD. Således forventer EIA at prisen vil ligge på mellem 65 og 70 USD i marts og april.

Både Wood Mackenzie og Goldman Sachs har også væsentligt højere forventninger til prisen i de kommende måneder. Og forventer priser på op til hhv. 75 og 80 USD. 

For året ligger prisstigningerne på olie trods torsdagens fald stadig på den gode side af 20 pct.  

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet