DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Olieprisen falder med næsten 7 pct.

Prisen på nordsøolie endte mandag på en pris på 68,62 USD, hvilket er 6,75 pct. lavere end de priser, som olien blev solgt til fredag.
20. JUL 2021 9.36

Olieprisen tog et stort dyk henover weekenden og nåede mandag det laveste niveau i to måneder, da en tønde nordsøolie kunne erhverves for en 68,62 USD. Den pris er 6,75 pct. lavere end fredagens priser, hvor prisen lå på 73,59 USD.

Også den amerikansk WTI olie tog et stort fald på over 5 USD og endte i en pris på 66,35 USD per tønde.

Årsagen til prisfaldene skal blandt andet findes i, at OPEC+-landene efter længere tids uenighed blev enige om en aftale, der øger produktionen med 400.000 tønder om dagen. 

Udover det øgede udbud giver en stigende spredning af den smitsomme deltavariant af corona-virussen en frygt for nye nedlukninger flere steder i verden.

Den øgede spredning af deltavarianten ses blandt andet i Indonesien, der har overhalet både Indien og Brasilien i antallet daglige smittetilfælde. Desuden berettede Storbritannien lørdag om det højeste antal smittede siden januar. 

Disse store usikkerheder omkring coronavirus fortsatte indvirkning på samfund i befolkningsrige lande, er med til øge usikkerheden om den kommende efterspørgsel, hvilket gør opkøberne forsigtige i deres indkøb. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet