Olieindustrien ventes at skrumpe for første gang i ti år
Foto: AFP, Ritzau Scanpix

Olieindustrien ventes at skrumpe for første gang i ti år

Coronavirus rammer fortsat industrien, der nu spås til at skrumpe for første gang i ti år.
20. FEB 2020 12.14

Olieindsutrien står til at skrumpe i første kvartal på grund af coronavirusen, forudser en ny rapport fra International Energy Agency (IEA). Det vil i så fald være første gang i ti år, at industrien skrumper i stedet for at vokse, skriver Offshore Technology

Efterspørgelsen er i årets første kvartal faldet med 435.000 tønder olie pr. dag, hvilket også har ført til faldende oliepriser i 2020. Særligt i januar faldte priserne markant, mens pris-niveauet har stabiliseret sig i februar.

Coronavirus har ramt både efterspørgelse, priser og industrien, og det kunne også ses hos Mærsk, som torsdag varslede store omkostninger i forbindelse med virusudbruddet. 

Det er endnu uvist, hvad det på lang sigt vil betyde for industrien, da man selsvsagt endnu ikke ved, hvor længe udbruddet fortsætter. 

Der er en række bud på, hvornår man vil se toppen af udbruddet, hvilket optimistisk set kan ske snarest, mens det i et worst case-scenario først vil ske et sted mellem marts og maj, skriver det videnskabelige tidsskrift Nature

esl

Nyhedsbrev