DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Oil and Gas UK indfører rejserestriktioner i Nordsøen

Brancheorganisation kæmper for at finde løsninger for offshore-personale, som kan være smittet med corona.
13. MAR 2020 13.15
TEMA: Corona

Brancheorganisationen Oil and Gas UK (OGUK) har meddelt, at personer, der har opholdt sig i lande som Italien, Kina, Sydkorea og Hong Kong ikke længere må komme offshore, uanset om de udviser symptomer for coronasmitte eller ej, skriver Energy Voice

Det sker efter at Equinor tidligere i denne uge kunne bekræfte, at en af deres ansatte på en platform i Nordsøen var blevet testet positiv for coronavirusset. 

Situationen har nu ført til uenigheder i Storbritannien for, hvad man skal gøre ved et eventuelt smitteudbrud offshore. Health Protection Scotland ønsker, at alle smittede skal tages onshore hurtigst muligt, mens at helikopteroperatører kun ønsker at flytte offshore-personale, hvis de skulle være i kritisk tilstand, skriver Energy Voice. 

OGUK's sundhed- og sikkerhedsdirektør Trevor Stapleton siger S&P Global, at man er 'tæt på' at finde en løsning.

- Jeg tror på, at vi er tæt på at nå en løsning, så vi kan få smittede personer tilbage onshore, så de kan få den rette behandling, siger Trevor Stapleton. 

Han understreger dog, at man dermed endnu ikke har fundet en løsning for situationen for Martin Linge-platformen, hvor den smittede Equinor-medarbejder befinder sig. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet