DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Offshore eksplosioner skaber vilde scener i udlandet

Offshore eksplosioner i Mexico og Aserbajdsjan skaber vilde scener på sociale medier. Begge situationer er nu under kontrol.
5. JUL 2021 14.25

Det ligner scener fra en amerikansk actionfilm, men det er fra den virkelige verden. Der er tale om billeder fra først den Mexicanske Golf, hvor en gaslækage skabte et "øje af ild", der kunne ligne noget fra Ringenes Herre-trilogien, mens et par dage senere skød en ildsøjle mange meter op i luften malede himlen rød i Aserbajdsjan. 

I Mexico førte en gaslækage til en stor undersøisk brand, der kom til overfladen i form at "øje af ild", skriver Reuters

Ifølge Reuters kom branden under kontrol efter mere end fem timers brandslukning. Det er det statsejede mexicanske olieselskab Pemex, som ejer platformen i Ku Maloob Zaap-feltet, som er et af de vigtigste felter for Mexico. 

Pemex vil nu undersøge ulykken nærmere. De Mexicanske sikkerhedsmyndigheder har oplyst, at ulykken ikke har ført til at der er olie, som er blevet spildt i den Mexicanske Golf. 

De chokerende billeder fra Mexico var stadig friske i erindringerne, da en eksplosion i Aserbajdsan og i Det Kaspiske Hav på ny ramte de sociale medier. 

The guardian skriver, at der er tilsyneladende er tale om en såkaldt "mud volcano", som har skabt flammesøjlen, men understeger, at det endnu ikke er slået fast. Der er derfor ikke nødvendigvis tale om en eksplosion, der er relateret til offshore aktiviteter i Det Kaspiske Hav. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet