DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Danske Havne-direktør:
Ørsteds Benelux-projekt er et wake-up call til Danmark

Danske Havnes direktør Trine Kirk Pedersen roser Ørsteds store brintprojekt i Holland og Belgien, men projektet viser også, at Danmark vil gå glip tusindvis af jobs, hvis man ikke kommer med i udviklingen.
12. APR 2021 10.40

I et større samarbejde vil Ørsted opføre verdens største brintanlæg, en 1 GW grøn brintfabrik, i North Sea Port mellem Holland og Belgien i Zeeland-provinsen.

Det er i samarbejde med blandt andre North Sea Port, ArcelorMittal, Yara, Dow Benelux og Zeeland Refinery, at Ørsted og co. har lanceret visionen SeaH2Land, som omfatter det store brintanlæg.

Danske Havns direktør Trine Kirk Pedersen roser projektet, men kalder det samtidig et wake-up call for Danmark og den manglende nationale strategi. 

- Der skal politisk skabes rum for at vi i Danmark går i gang – og hellere med flere mindre end et stort projekt. Hellere i sommer end til vinter. For der løbes stærk rundt om os – i bl.a. Polen, Storbritannien, Tyskland. Og Benelux. De ser de samme lovende muligheder som os, og de flytter fødderne hurtigt, siger Trine Kirk Pedersen og tilføjer:

- Der er fuld plade på grøn omstilling med Power-to-X – det er grøn energi, der omdannes til grønt brændstof. Der er tusindvis af jobs i både processen og håndteringen og transporten af det nye brændstof. Og ikke mindst er der et muligt stort dansk eksport-eventyr for enden; Indtægter, jobskabelse, vækst og klimakamp i skønneste forening.

Dermed bliver Trine Kirk Pedersen blot den seneste stemme fra branchen, som advarer regeringen om ikke at være fodslæbende omkring en PtX-strategi – heriblandt Ørsteds Mads Nipper and Dansk Industri. 

Klima-, energi og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har allerede annonceret, at der kommer et udspil til en Power-to-X-strategi senere i 2021. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet