DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ørsted fastholder forventninger trods corona-bekymringer

På trods af øget usikkerhed i lyset af corona, fastholdes forventningerne til hele året, oplyser Ørsted, som fremhæver sin stærke likviditetsposition.
25. MAR 2020 12.05
TEMA: Corona

Modsat en række virksomheder, der en efter en har nedjusteret forventningerne til 2020, har Ørsted meldt ud, at de fastholder forventningerne til året, på trods af stor usikkerhed i skyggen af corona. 

Ørsted oplyser, at deres anlægsprojekter skrider frem som planlagt, og at på grund af et risikoafdækningsprogram er stort set afdækket på kort til mellemlang sigt i forhold til det nuværende usikre marked, samt at man ser en begrænset risiko for at blive væsentligt påvirket af faldende el- og gaspriser og svingende valutakurser. 

Desuden fremhæver Ørsted, at man har en stærk likviditetsreserve, der fortsat kan støtte op Ørsteds projekter. Reserven på mere end 30 mia. kr. kan understøtte drifts- og anlægsprogrammer i hele 2020 og 2021 uden behov for yderligere finansiering, oplyser Ørsted. 

Krisestyring og restriktioner 
Siden udbruddet af COVID-19 mobiliserede Ørsted sin krisestyringsorganisation, der ledes af administrerende direktør, Henrik Poulsen, og den øvrige direktion, til at styre Ørsted gennem den igangværende krise. 

Ørsted har sendt en række medarbejdere hjem, men kan fortsat holde gang i sine aktiviteter.

'Vores kraftvarmeværker i Danmark er fortsat i fuld drift. Forsyningslogistikken er fortsat stabil, og vi er ved at nærme os afslutningen af fyringssæsonen, så vi ser en meget lille risiko for, at vi ikke kan imødekomme vores forsyningsforpligtelser på fjernvarmeområdet', skriver Ørsted blandt andet.

Ørsted skriver desuden, at rejserestriktioner og medarbejdere i karantæne kan på sigt komme påvirke vindmølleparkers rådighedstal, men det er endnu ikke situationen. 

Beskeden er samlet set klar fra Ørsted: 'Vores forretningsmodel fortsat robust, vores drift er fortsat stabil, og vi fastholder vores finansielle forventninger til 2020'.  

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet