DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ocean Energy Europe: EU bør tage havenergi-mål med i kommende strategi

Havenergi skal spille en større rolle i EU's Offshore Renewable Energy-strategi, opfordrer sektoren, der vil have 100 GW vedvarende havenergi i 2050.
11. AUG 2020 12.39

Når EU skal lægge sin strategi for Offshore Renewable Energy, er det nødvendigt, at man også tager havenergi med. Sådan lyder det fra sektorfællesskabet Ocean Energy Europe (OEE). 

Organisationen opfordre EU til at sætte ambitiøse mål for den vedvarendehavenergi i Europa, som i 2025 skal være på 100 MW, hvilket vil skabe fundamentet til 3 GW i 2030 og senere 100 GW i 2050. 

For at nå dertil har OEE præsenteret en række anbefalinger og en strategi for, hvordan EU kan understøtte udviklingen af tidevand-, bølge-, OTEC og SWAC energianlæg. Det gælder blandt andet bedre mulighed for at sikre nationale tilskud, der kan hjælpe teknologien til storskala projekter, bedre koordinering mellem udbud og at sætte fart i tilladelsesprocessen og skabe et fælles regelsæt og fælles tekniske standarder. 

Derudover opfrodrer OEE at EU vil afsætte mere end to mia. kr. til haveenergi, som man forudser vil blive mere end matchet af private investorer. 

Havenergi har et stort eksportpotentiale, hvor euroæiske selskaber i dag står for udviklingen af 66 pct. af verdens patenter indenfor tidevandsenergi og 44 pct. indenfor bølgeenergi. Konkurrencen tager dog til, og det er derfor vigtigt, at EU kommer ind i kampen med økonomisk og strukturel støtte.

esl 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet