DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyt muligt oliefund ud for Grønland

Nyt studie viser, at der kan være store mængder olie i Baffinbugten ud for Grønlands vestkyst. Der er endnu ikke foretaget nogen prøveboringer i Baffinbugten.
11. AUG 2020 10.40

Grønlands mulige oliefremtid har længe været et emne, der har været stor spekulation og usikkerhed omkring. USA's geologiske institut har tidligere estimeret, at 13 pct. af verdens endnu opdagede olie og 30 pct. af verdens endnu opdagede naturgas er lokaliseret i Arktis, hvoraf store dele kan være liggende i havet omkring Grønland.

Nu viser et studie mellem grønlandske Nunaoil og danske Geus, at der kan være store oliefremkoster i Baffinbugten ud for Grønlands vestkyst. De nye fund dækker fire niveauer, og det vurderes, at der kan være omkring 9.100 mmboe (millioner tønder olieækvivalent), skriver Expronews.

I 2017 gennemførte den grønlandske regerings en olie- og gasudbudsrunde for netop Baffinbguten, men hvor der ikke var nogen selskaber der bød ind på muligheden for at udforske og udvinde olie i området.

Dette hænger sammen med højere udgifter forbundet med udvindingen af olie i svær tilgængelige områder, som kan blive for høje, hvis oliepriserne ligger lavt. Siden er oliepriserne faldet yderligere.  

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet