dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Nye Tyra-platforme har forladt Singapore

De tre Tyra Øst brøndhoved- og stigrørsplatforme har påbegyndt en rejse på 16.000 km mod dansk farvand.
27. JUL 2021 14.38

For nyligt rundede genopbygningen af Tyra-feltet en lille milepæl. Således kunne medarbejderne på Sembcorp Marines værft i Singapore vinke farvel til de tre Tyra Øst brøndhoved- og stigrørsplatforme.

Platformene startede således en 16.000 km lang rejse mod Tyra-feltet i Nordsøen, skriver TotalEnergies på Facebook.

- Udskibningen af de færdige platforme er resultat af et godt samarbejde mellem Sembcorp Marine, som har bygget platformene, og vores team på værftet i Singapore, siger Morten Hesselager Pedersen, Ansvarlig for Genopbygningen af Tyra. 

 - Tyra Genopbygningsprojektet når en vigtig milepæl, når platformene installeres senere på sommeren, og vi dermed ser de fysiske konturer af Tyra II, som vil være et moderne knudepunkt for dansk naturgas og reducere CO2-udledningen med 30 pct., siger fortsætter han.

Platformene er lastet ombord på transportskibet Big Roll Beaufort. Skibets rejse mod Tyra-feltet 225 km vest for Esbjerg varer cirka en måned.

Sembcorp Marine har været udfordret af coronapandemien i forbindelse med fremstillingen af platformene. Udfordringerne har været en medvirkende årsag til den forsinkelse, der har ramt opstarten på Tyra-projektet, skriver JydskeVestkysten

Opstarten af produktionen var oprindeligt planlagt til 1. juni 2022, men nu bliver det først 1. juli 2023, har TotalEnergies tidligere meldt ud.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet