Ny formand for Hanstholm Havn kan være på trapperne
Borgmester i Thisted tror på at en afløser for Kristian Jensen i Hanstholm Havn snart er på plads. (Arkivfoto.)
Foto: Bo Amstrup, Ritzau Scanpix

Ny formand for Hanstholm Havn kan være på trapperne

Thisteds borgmester levner ikke tvivl om, at der bliver arbejdet på en kompetent kandidat til formandsposten for Hanstholm Havn, efter Kristian Jensens hurtige exit.
21. APR 2022 13.33

Det er knap en måned siden, at den forhenværende toppolitiker Kristian Jensen trak sig som formand for Hanstholm Havn efter lidt over en uge på posten. Han skulle ellers have været med til at sætte skub i havnens planer om en energiklynge med PtX og metanolproduktion, der skulle have gjort fiskerflåden grøn. Sådan blev det ikke.

I Thisted Kommune ser borgmester Niels Jørgen Pedersen (V) optimistisk på at få hentet en ny formand til Hanstholm Havn.

- Det var superærgerligt med Kristian Jensen, men det går godt med at finde en egnet kandidat. Vi arbejder med nogle spændende emner. Vi har brug for en formand med et stort netværk og de rette kompetencer, siger borgmesteren.

Han kan dog endnu ikke sætte navn eller på en eventuel ny formand, men det er tyder på en endnu en højprofilskandidat kan være på vej til formandsposten.

- Når man kommer op i den her liga, så er der en række ting, der skal falde på plads. Det skal nok lykkes, men vi får selvfølgelig ikke en Kristian Jensen igen, fortæller Niels Jørgen Pedersen om en type kandidat, hvor det skal afklares først, om der kan være habilitetsproblemer med andre tillidshverv inden en tiltrædelse.

Formand skal booste nye forretningsområder

Mens Hanstholm Havn traditionelt er en fiskerihavn, så er der nu et behov for andre forretningsområder. Det er her, den kommende formand kommer ind i billedet. Der skal en kandidat til, der kan løfte opgaven med grøn energiproduktion fra vindmøller til PtX sammen med havnedirektør Nils Skeby.

Det har også noget med den 650 mio. kr. dyre havneudvidelsen, der blev færdig i 2020, at gøre.

- Businesscasen der ligger til grund for havneudvidelsen er lavet på fiskeridelen. Nu går det skidt med fiskeriet efter Brexit, og der er færre fisk. Det gør selvfølgelig, at der skal satses på andre forretningsområder, fortæller Niels Jørgen Pedersen.

Han har selv valgt ikke at være en del af havnens bestyrelse, selvom det ellers ofte er et tillidshverv som tilfalder borgmesteren i konstitueringen.

- Det har hele tiden været meningen, at jeg ikke skulle sidde i bestyrelsen. Jeg valgte allerede under konstitueringen, at det er viceborgmesteren, der skal sidde i havnens bestyrelse. Hvis du som borgmester sidder for bordenden, så er der en forventning om, at du bestemmer. Jeg tror, hverken det gavner borgmesteren, havnen eller byen, siger borgmesteren, inden kan kommer med en lille tidsprognose på en ny formand.

- Jeg tror, det kan gå meget hurtigt, siger Niels Jørgen Pedersen hemmelighedsfuldt.