DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ny aftale skal genstarte dansk eksport i grøn retning

Regeringen og et bredt flertal i regeringen har nået en bred aftale for genstart af dansk eksport med input fra otte genstartsteams på tværs af dansk erhvervliv.
9. OKT 2020 10.45

Dansk eksport har været ramt af coronakrisen, hvilket fik regeringen til at nedsætte otte genstartsteams, der hver især skulle komme med anbefalinger for, hvordan man kunne genstarte eksporten. 

De otte teams kom i sidste måned med en række anbefalinger til regeringen, som nu har landet en aftale med et bredt flertal i Folketinget med med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet. 

Den nye aftale igangsætter nye initiativer til 485 mio. kr., som særligt sigter mod at styrke dansk eksport på fire områder, herunder en styrket international markedsføring og den grønne eksport. 

- I Danmark er vores virksomheder ekstremt dygtige til at eksportere både produkter og services, men også grønne idéer, og det skal vi sørge for at værne om, selvom corona-krisen kradser over hele verden. Der har været utrolig mange gode anbefalinger at tage fat på fra erhvervslivet, og det har ikke været nemt at prioritere. Men jeg synes, at vi med den her pakke lægger grundstenene for, at vi også på den anden side af corona-krisen har stærke eksporterhverv, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Der afsættes mindst 230 mio. kr. til grønne initiativer, herunder 65 mio. kr. til Danmarks Eksportkredit (EKF), som skal kunne tilbyde mere risikovillig finansiering. Derudover afsættes yderligere 60 mio. kr. til etablering af en grøn projekt- og markedsmodningsfacilitet i regi af EKF med henblik på at understøtte udenlandske projekter med potentiale for dansk eksport. 

Godt tre fjerdedele af genstartsteamenes anbefalinger på kort sigt er blevet inddraget i den endelige pakke, oplyser Erhvervsministeriet. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet