dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Nu bliver Mærsk grønnere med e-matanol

KORT NYT25. AUG 2021 13.01

Det er intet mindre end historisk, for A.P. Møller Mærsk bestiller otte e-matanol-containerskibe med option på fire yderligere. De første skib forventes at blive leveret i begyndelsen af 2024. Såfremt muligheden for at købe de fire ekstra skibe bliverudnyttet, kan det ske fra 2025.

Det er muligheden for at tilbyde klimaneutral transport af containere til kunderne, der er en af grundene til beslutningen. Skibene bliver bygget af Hyundai Heavy Industries (HHI) og har en nominel kapacitet på omkring 16.000 containere.

- Tiden til at handle er nu, hvis vi skal løse skibsfartens klimaudfordring. Denne ordre viser, at CO2 -neutrale løsninger er tilgængelige i dag på tværs af containerskibssegmenter, og at Mærsk er klar til det stigende antal af vores kunder, der ønsker at undgå udledning af CO2 i deres forsyningskæder. Ydermere er dette et solidt signal til brændstofproducenter om, at en betydelig efterspørgsel på markedet efter fremtidens grønne brændstoffer vokser hurtigt, siger Søren Skou, der er adm. direktør hos A.P. Møller - Mærsk

jel

Tilmeld dig nyhedsbrevet