Frygt for kollision med skibe:
NRGi vil have endnu højere møller på Aarhus Havn

KORT NYT4. APR 2022 10.12

AARHUS: Siden 2020 har energiselskabet NRGi gået med planer om at opføre to 150 meter høje vindmøller på Aarhus Havn, planer som har fået grønt lys af Aarhus Byråd, men nu vil NRGi have muligheden for at bygge endnu højere møller. Det fremgår, at en plananmodning, som NRGi har sendt  til Aarhus Kommune, skriver JP Aarhus.  

Energiselskabet vil have mulighed for at bygge møller på op til 220 meters højde. Anmodningen kommer efter et samråd med Aarhus Havn og havnens lodser. Her er parterne kommet frem til at møller med en højde på 150 meter vil kunne få en dårlig indvirkning på de maritime forhold

- Vindmøllerne skal være af en højere model end 150 meter for at sikre tilstrækkelig frihøjde under deres rotorer. Frihøjden skal sikre, at der ved eventuel motorstop under indsejling af især krydstogtskibe med højt fribord ikke vil kunne ske kollisioner mellem skibe og vindmøllerotorer. Vi anmoder om frivillig VVM-proces og ser frem til det videre samarbejde med forvaltningen, skriver senior projektudvikler Allan Dahl Larsen, NRGi Renewables A/S ifølge JP Aarhus til Aarhus Kommune.

amp