DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Lederne er klar til at udvide strejken til yderligere fire oliefelter, hvis ikke man når til enighed med Norsk Olje & Gass ved dagens forhandlinger.
Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor

Norsk fagforening klar til at optrappe konflikt

Lederne og Norsk Olje & Gass mødes endnu engang fredag middag til forhandlinger. Lederne er klar til at optrappe konflikten, der kan ramme yderligere fire felter.
9. OKT 2020 11.04

Fagforeningen Lederne og Norsk Olje & Gass skal forsøge at nå til enighed fredag middag, hvor en uenighed omkring løn og tillæg har udløst en strejke blandt Ledernes medlemmer. 

Strejken har indtil nu ramt seks oliefelter, der har været nødsaget til at lukke ned på grund af strejken. Og hvis de to parter ikke kan nå til enighed, har Lederne varslet at strejken kan sprede sig til yderligere fire felter. 

Equinor opererer tre af felterne, Oseberg Sør, Oseberg Øst samt Kristin, hvor Lederne i alt har 67 medlemmer, mens ConocoPhillips opererer det fjerde felt, Ekofisk Bravo / Kilo, hvor Lederne har 26 medlemmer.

Konflikten har allerede ramt fem Equinor-felter. 

- Equinor har efter vores mening ikke fulgt spilleregerne for arbejdslivet ved en konflikt ved at omdisponere personale for at forsætte driften på Johan Sverdrup med reduceret bemanding og kompensation. Dermed er der en øget risiko for uønskede hændelser, udtaler forbundsleder Audun Ingvartsen i en kommentar før forhandlingerne. 

Hvis konflikten spreder sig, vil konflikten omfatte en fjerdedel af Norges olieproduktion. Equinor har selv meldt ud, at man kan være nødt til at nedtrappe produktionen på Johan Sverdrup, som er Vesteuropas største olieproducent, hvis konflikten ikke er løst før d. 14. oktober. 

Hvis Johan Sverdrup også må nedlukke produktionen, vil den samlede olieproduktion være nedjusteret med næsten en mio. tønder olieækvivalent dagligt. Det er godt en fjerdedel af Norges daglige produktion. 

 

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet