DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

NorSea ser store muligheder i Thorsminde Havn og Thor Havvindmøllepark

NorSea ser store muligheder i at blive baseoperatør for Thor Havvindmøllepark. Den rolle kan blive koordineret fra Thorsminde Havn.
1. FEB 2021 9.38

Når Danmarks største havmøllepark Thor begynder at levere grøn vindenergi i 2024, håber NorSea at være på plads som baseoperatør for projektet. Det er i hvert fald ambitionen for NorSea, som aktuelt opererer Danmarks største basehavn på energiområdet i Esbjerg.

- Vi ser oplagte muligheder i at engagere os i den udvikling, som en af verdens allerstørste havmølleprojekter vil føre med. Når parken er opført og overgår til driftsfasen, så vil der blive brug for en stærk og kompetent full-service baseoperatør, siger Anders Aalund Olsen, Head of Logistics, Offshore Solutions i NorSea.

Thor Havvindmøllepark skal ligge i Nordsøen ud for Nissum Fjord 20 kilometer ude på havet. Thorsminde Havn er den havn, der ligger tættest på den kommende havvindmøllepark.

I kommunen er der ambitioner om at etablere en basehavn, som kan efterkomme behovet for serviceydelser, når parken går i drift. De ambitioner kan NorSea godt se potentiale i.

- Det vil være oplagt ud fra både et logistisk og miljømæssigt synspunkt, at parken forsynes fra nærområdet. Der er meget lokaludvikling og lokalt engagement knyttet op på parken, fx er Thorsminde allerede nu langt med etableringen af en heliport målrettet det arbejde, der venter i Thor Havmøllepark, siger Hans K. Jepsen, Project & Sales Manager i NorSea.

Kan blive kæmpe gevinst

At NorSea ser muligheder i havnen, styrker Thorsminde Havns udvikling mod at blive offshore servicehavn.

- Med NorSea får vi rigtig mange kompetencer og nye forsyningskæder på havnen i Thorsminde. Det er en kæmpe gevinst, at de dækker så mange af vindindustriens servicebehov. De kommer helt sikkert til at accelerere den udvikling, vi ønsker for Thorsminde Havn, siger Poul Willadsen, der er formand for havnebestyrelsen i Thorsminde Havn.

NorSeas udmelding vækker glæde på borgmesterkontoret i Holstebro. 

- NorSea har set fordelene ved Thorsmindes bæredygtige placering som servicehavn for Thor: Den korteste søvej, den hurtigste luftvej og en vilje til at udvikle havnen. Det er udtryk for en strategisk og fremsynet planlægning, som vi er utrolige glade for, bliver konkret, siger H.C. Østerby.

Thor havvindmøllepark vil, når den er fuldt udbygget og net-tilsluttet i 2027, kunne forsyne cirka 800.000 danske husstande med grøn energi.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet