dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Nordsøolien holder fast over 70 USD

OPEC+ holder fast i at øge olieproduktionen i juli, men olieprisen holder alligevel fast over 70 USD. IEA advarer nu om risiko for inflation, hvis ikke OPEC+ skruer yderligere op for hanerne.
2. JUN 2021 15.42

Oliepriserne fortsætter de seneste ugers optur, hvor Nordsøolien nu for første gang lukker over 70 USD per tønde olie. Således lukkede Nordsøolien i 70,25 USD tirsdag og er fortsat steget onsdag til næsten 71 USD i skrivende stund.

Prisstigningerne kommer på trods af, at OPEC+ holder fast i deres planer om at skrue op for produktionen med 841.000 tønder olie dagligt i juli, hvorefter produktionen efter planen skal ligge fast indtil foråret 2022. 

OPEC+ alliancen havde i april skruet ned for produktion med syv mio. tønder olie dagligt, og fortsætter med at skrue op for produktionen løbende. Fra maj til juli vil OPEC+ øge produktionen med 2,1 mio. tønder olie om dagen. 

OPEC skal mødes senere i juni for diskutere de fortsatte restriktioner for olieproduktionen. 

Den amerikanske WTI-olie har ligeledes nydt godt at den fortsatte optimisme på markedet. WTI-olie lukkede således i 67,7 USD tirsdag og er steget til 68,2 USD i skrivende stund onsdag. 

Dermed fortsætter oliepriserne på at flyve højt på fremgangen og er på sit højeste niveau siden oktober 2018.

Det får dog Det Internationale Energiagentur (IEA) til at advare mod inflation på markedet, hvis ikke at OPEC+ skruer yderligere op for produktionen for at imødekomme den høje efterspørgsel. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet