DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ni aktivister sigtet efter nye demonstrationer mod Baltic Pipe

Folkebevægelsen 'Stop Baltic Pipe' blokerede mandag en byggeplads ved at hægte sig fast til maskiner. Tidligere i juli blev 15 aktivister anholdt i en lignende aktion.
4. AUG 2020 11.37

Mandag morgen blev der gennemført en række demonstrationer mod Baltic Pipe, hvor aktivister lænkede sig fast til en maskine på en byggeplads nær Næstved, skriver TV2 Øst

Demonstrationen var organiseret af gruppen 'Stop Baltic Pipe', der ønsker at stoppe gasledningen i så vidt muligt omfang.

Energinet, som står for den danske del af byggeriet, tog kontakt til politiet, som gik i dialog med demonstranterne, uden at situationen eksalerede. Efterfølgende er ni aktivister blevet sigtet for ulovlig indtrængen, skriver SN.dk.

- I civiles øjne er det ikke den bedste måde at gøre det på. Det handler om at tage så meget tid som muligt. Vi ønsker at ramme politikerne og presse dem. De skal angribes fra alle vinkler. Det er denne her måde, det kan rykke mest, fortæller aktivist Karina Konrad til avisen. 

I sidste måned blev 15 aktivister anholdt ved en lignende demonstration ved Fænøsund nær Kolding, hvor aktivister ligeledes lænkede sig fast til maskiner, skriver Fredericia Dagblad.

esl  

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet