DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Nedtagning af platforme er blevet markant billigere
Der er et stort antal offshore platforme, som i de kommende år skal på pension. Derfor er det vigtigt at sænke decommissioning-omkostningerne.
Foto: John Coutts, Lerwick Harbour

Nedtagning af platforme er blevet markant billigere

Prisen for nedtagning af offshore platforme falder fortsat, viser en ny rapport fra britiske OGA. OGA vurderer, at de samlede omkostninger er 23 pct. lavere end vurderinger fra 2017.
9. JUL 2021 14.08

The Oil and Gas Authority (OGA) har i en ny rapport igen vurderet, hvor stor regningen bliver, når olie- og gasplatforme offshore engang skal tages ned. Rapporten vurderer, at det fortsat ligger en stor regning forud, men at prisen fortsat falder. 

I sin seneste rapport har OGA vurderet omkostninger til at være 46 mia. britiske pund, hvilket dog er en markant reduktion fra udgangspunktet på 59,7 mia. GBP – en reduktion på mere end 13 mia. GBP og 23 pct. 

Samtidig viser rapporten, at omkostninger er faldende på fjerde år i træk og at branchen fortsat er på rette spor i forhold til at nå målet om at bringe de samlede omkostninger ned med 35 pct. og på 39 mia. GBP. 

I 2020 blev der i Storbriannien brugt 420 mio. GBP – ca. 3,6 mia. danske kr. – færre end tidligere forventet på decommissioning opgaver, hvilket blandt er på grund af lavere aktiviteter grundet covid-19. 

Rapporten fra OGA gør det dog klart, at det er vigtigt, at branchen fortsat arbejder hårdt på at mindske priserne, hvis man skal nå målet om at mindske priserne med 35 pct. i 2022.

Det skal blandt andet ske gennem samarbejder på tværs af branchen og et fokus på at kunne genanvende så meget af de udtjente materialer som muligt. M.A.R.S. i Frederikshavn skal fx genanvende 95 pct. af de nedtagne Tyra-platforme. 

- Branchen møder udfordringen og har skåret en del af omkostninger fra, men det er fotsat nødvendigt at fastholde fokus og øge besparelserne for at vi kan nå målet om 35 pct., siger Stuart Payne, Director og Supply Chain, Decommissioning and HR hos OGA. 

- Prisen er afgørende for industrien og statskassen. Vi har indtil videre sparet potentielt 13 mia. GBP og der er fortsat milliarder at hente, tilføjer Stuart Payne. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet