Nedskrivning og lave oliepriser rammer Total i kvartalsregnskab
Total har nedskrevet værdier for godt 50 mia. kr., hvilket har givet første kvartalsunderskud siden 2015.
Foto: Suzann Lee, Capa Pictures, Total

Nedskrivning og lave oliepriser rammer Total i kvartalsregnskab

Med nedskrivninger får Total første kvartalsunderskud siden 2015, mens omsætning faldt med 96 pct. i et coronaramt andet kvartal.
30. JUL 2020 10.09

Coronakrisen og et efterfølgende fald i oliepriser har ikke overraskende ramt Total, der i andet kvartal har noteret sig det første kvartalsunderskud siden 2015. 

Total har i kvartalet nedskrevet værdier for godt 50 mia. kr., hvilket har ført til et underskud på på 54 mia.

Ifølge den justerede nettoindkomst, som ikke medtager nedskrivninger af værdier, har Total dog stadig sorte tal på bundlinjen i andet kvartal med en nettoindkomst på 825 mio. kr. Det er et fald på 96 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Med eller uden nedskrivninger er det dog klart, at kvartalet har været hårdt for Total, som selv beskriver perioden som 'exceptionelt svag' i lyset af de lave olieprise.

Gennemsnitsprisen på Brent har i andet kvartal været på 29,6 dollars per tønde olie, 57 pct. lavere end samme periode sidste år. For første halvår har prisen i snit været 40,1 dollars per tønde, 39 pct. lavere end samme periode 2019.

Derudover sigter Total at reducere produktionsudgifter med godt 6,5 mia. kr.   

Total har trods det udfordrende kvartal besluttet at holde fast i udbytte til aktionerer, hvilket er med til at understrege Totals modstandskraft, lyder det fra Total i regnskabet.

esl

Nyhedsbrev