DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Nedskrivning for milliarder sender Maersk Drilling i nedtur
Maersk Drillings borerigge havde færre dage på arbejde, men en højere dagspris sikrede en stigende omsætning. En milliardstor nedskrivning sender dog regnskabet i et stort minus.
Foto: Maersk Drilling

Nedskrivning for milliarder sender Maersk Drilling i nedtur

En nedskrivning på næsten ti mia. kr. overskygger et ellers positivt kvartals- og havårsregnskab fra Maersk Drilling
14. AUG 2020 11.17

Maersk Drillings udfordrende 2020 fortsætter, hvor en nedskrivning på 9,3 mia. kr. sender halvårsregnskabet i et stort minus. Nedskrivningen tynger Maersk Drilling ned i regsnkabet, der ender med et samlet underskud på godt 9,7 mia. kr. 

Dermed fortsætter udfordringer for Maersk Drilling, der i år allerede har annonceret to fyringsrunder og nedjusteret forventningerne til årsregnskabet med 500 mio. kr. Senest kom det frem, at CFO Jesper Ridder Olsen havde besluttet at søge nye muligheder. 

Det store underskud blev da heller ikke taget godt imod på aktiemarkedet, hvor Maersk Drilling-aktien er faldet med mere end ni pct. i skrivende stund, efter at regnskabet blev præsenteret. 

Der var ellers også positive ting at udlede af regnskabet, blandt andet en stigende omsætning sammenlignet med det foregående kvartal i 2020. Omsætningen steg med ni pct. fra første kvartal. Det er på trods af, at Maersk Drillings rigge har været mindre i brug, men det har til gengæld været til en højere dagspris.

Første halvårs omsætning halter dog stadig efter samme periode sidste år med et fald på 6,3 pct. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet