Nature Energy og Shell indgår grøn biogas-aftale
Aftalen mellem Nature Energy og Shell understreger biogas som en vigtig del af den grønne omstilling.
Foto: Nature Energy

Nature Energy og Shell indgår grøn biogas-aftale

Nature Energy og Shell Energy Europe Limited indgår 'den største biogasaftale i verden til dato'.
1. JUL 2020 11.05

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy Europe Limited.

Parterne ønsker ikke at offentliggøre den præcise størrelse på aftalen, men oplyser, at aftalen er den største indgåede biogasaftale i verden til dato. 

- Aftalen er en blåstempling af biogas som en vigtig del af den grønne omstilling, som foregår over hele verden. Vi er stolte over, at en energimastodont som Shell investerer i biogas fra os, udtaler administrerende direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund, og fortsætter:

- Aftalen er et kommercielt gennembrud for biogas, og aftalen giver os samtidig flere muskler til at realisere nye biogasprojekter. Vi har ambitioner om at bygge flere storskala biogasanlæg i Danmark, Nordamerika og Europa, og her er aftalen med Shell et vigtigt skridt på vejen for Nature Energy, men også for den grønne omstilling, siger Ole Hvelplund.

Shell er glade for aftalen og ser investeringerne i biogas som en del af deres bredere indsats for at levere flere og renere energiløsninger til samfundet.

- Vi tror på, at grøn og CO2-neutral biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i dag og i fremtiden. Derfor er denne handel også en vigtig del af vores arbejde for at sikre klimavenlige energiløsninger til vores kunder i hele Europa, udtaler Jonathan McCloy, General Manager hos Shell Energy Europe. 

esl