Muehlhan udskyder Tyra-ansættelser til 2022
Muehlhan havde forventet at kunne ansætte næsten 300 personer til 2021. Nu er de planer dog udskudt med Tyra-forsinkelserne til 2022.
Foto: Marc Roussel, Total

Muehlhan udskyder Tyra-ansættelser til 2022

Genopbygningen af Tyra er udskudt med et år, hvilket betyder, at Muehlhan Denmark må udskyde ansættelser med et år. Risiko for at kompetencer kan gå tabt.
11. NOV 2020 11.16

Nedtagningen af Tyra-platformene holdte tidsplanen, trods udfordringer med corona. Den næste fase af genopbygningen er dog ikke ligeså heldig, hvor coronarestriktioner har skabt forsinkelser hos en række underleverandører. 

Som et resultat, har Total måtte udskyde installationen af de de fire nye platforme fra 2021 til 2022. 

Det var ellers en opgave, Muelhan Denmark havde set frem til næste år. Muehlhan danske afdeling måtte i juni afskedige omkring 150 medarbejdere på grund af færre opgaver i Nordsøen, men der forventninger om, at man kunne genansætte der fyrede, når man igen fik brug for dem i 2021. 

De planer er nu udskudt sammen med installationsarbejdet. 

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men sådan er det. Vi har at gøre med kræfter, der er ude af vores kontrol, fortæller Lasse Møller, der er afdelingsleder i Esbjerg. 

Udskydelsen kommer ikke til at medføre yderligere fyringer for Muehlhan Denmark. 

- Vi har fået vores hug tidligere, siger Lasse Møller.

Risiko for tab af kompetencer

Det kommer altså ikke til at betyde det store for Muehlhan lige nu og her. Opgaven er som sådan blot flyttet et år fremad. 

Lasse Møller fortæller dog, at der er en risiko for, at de personer, man havde forventet at kunne ansætte, kan have flyttet til andre brancher i 2022. 

- Der er en risiko for, at det kan blive svært med at rekruttere, hvis økonomien nu buldrer afsted til efteråret næste år. Der er mange, der kan skifte til byggebranchen, ligesom mange måske kigger mod vindbranchen, fortæller Lasse Møller.

Dermed er der en risiko for, at værdifulde kompetencer går tabt. 

Økonomien buldrer dog ikke afsted lige nu, hvor mange brancher stadig kæmper med coronakrisen, ligesom den samlede økonomi stadig kører i et lavt gear.

- Der er mange ledige lige nu, og det er svært for folk at komme videre, siger Lasse Møller.  

Nyhedsbrev