DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Metanolproducent tilslutter sig Aalborgs PtX-klynge

E-metanolproducenten REintegrate er flyttet ind på Port of Aalborgs erhvervsområde, hvor virksomheden bliver en del af en spirende klyngedannelse for Power to X-løsninger. Her skal grøn vindenergi forvandles til grønt brændstof.
3. SEP 2020 11.12

E-metanolproducenten REintegrate er den seneste virksomhed til at tilslutte sig Aalborgs spirende PtX-klynge i Port of Aalborgs erhvervspark, som er blevet et samlingspunkt for aktører på området. 

- Beslutningen om at etablere REintegrate på Aalborg havn skyldes i høj grad, at erhvervsområdet er blevet et samlingspunkt for grønne idéer og løsninger, så der var gode synergier i at placere virksomheden netop her, fortæller medejer af REintegrate, Søren Knudsen Kær, der forsætter:

- Samtidig bliver der rig mulighed for at indgå i partnerskaber med andre virksomheder. Vi har allerede et tæt samarbejde med blandt andre Aalborg Portland, og hos Port of Aalborg bliver vi naboer med blandt andre Blue World Technologies, der producerer metanolbrændselsceller, siger han.

REintegrate producerere E-metanol, som er en videre forarbejdning af grøn brint og som populært kaldes flydende el.

REintegrates første demoanlæg blev opført i samarbejde med Aalborg Universitet, mens man netop nu er i gang med at gøre klar til at opføre et storskalaanlæg i Skive. På sigt er ambitionen, at der skal etableres flere anlæg over hele landet.

Klynge for både skibstransport og vind

E-metanol kan også bruges som skibsbrændstof, og det er derfor en naturlig placering i Aalborg Havn, hvor man har samlet både vind- og skibsaktiviteter. 

Port of Aalborg er blandt andet verdensførende inden for testfaciliteter til vindmøllevinger og er ved at investere i opførelsen af en ny fabriksbygning til Blue World Technologies, mens man er dybt engageret i testplatformen Green Hub Denmark.

- Vi er naturligvis glade for, at REintegrate er rykket ind i vores erhvervspark, hvor de styrker den spirende klyngedannelse af virksomheder, der beskæftiger sig med grøn omstilling af transportsektoren. Det er en udvikling helt i tråd med vores strategi om at gøre vores erhvervspark til centrum for udviklingen af morgendagens innovative og grønne teknologier, fortæller commercial manager hos Port of Aalborg, Jeppe Faber.

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet