DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Maritim klynge på plads i Fredericia

Danmarks nationale klyngeorganisation for det maritime erhverv og logistik Marlog etablerer sig i Trekantområdet og får fast base i Port House i Fredericia. Marlog håber på synergi med andre klyngeorganisationer i området.
6. APR 2021 11.50

Trekantsområdet er i fuld gang med at yderligere markere sig som et knudepunkt for det maritime Danmark. Det er kun yderligere blevet slået fast, efter Danmarks nationale klyngeorganisation for det maritime erhverv og logistik Marlog har valgt at etbalere sig i Fredericia med fast base i det nye Port House.

- Vi lander lige ned i hjertet af logistik-Danmark, og dét er jeg overbevist om er en fordel for både transport- og logistikvirksomhederne i Trekantområdet og for os som erhvervsklyngeorganisation. Vi får en god platform til hurtigt at komme i kontakt med virksomhederne, og netop det opsøgende arbejde er noget af det første, vi vil prioritere, når vores nye medarbejder er landet i Fredericia, udtalter direktør i Marlog Mikkel Navarro Hansen i en pressemeddelelse.

Marlog blev etableret sidste år og er organiseret som en forening med hubs i København, Frederikshavn, Svendborg, Esbjerg og Rønne.

Marlog arbejder for at fremme en øget konkurrenceevne for de maritime erhverv og logistik gennem innovation, transformation og kompetenceudvikling, ligesom klyngeorganisationen ønsker at understøtte virksomhedernes grønne omstilling, digitalisering, adgang til kompetente medarbejdere, iværksætteri og internationalisering. 

Fremtidens knudepunkt 

Marlog er ikke ene om at etablere sig i Frederica. Både Energy Cluster Denmark og Center Denmark etablerede kontor i Fredericia sidste år. Derudover ønsker blandt andre Shell at etabelere en stor brintfabrik i Fredericia. 

I kombination med sin geografiske placering og samarbejdet i Trekantsområdet, er det med til at gøre området til et af "fremtidens knudepunkter", mener Rune D. Rasmussen, CEO i Havneselskabet ADP, som ejer Fredericia Havn. 

- At vi nu kan byde velkommen til Marlog og Trekantområdets Power-to-X partnerskab styrker områdets udvikling som fremtidens knudepunkt for både transport og logistik samt den grønne omstilling inden for energi- og forsyningsområdet. Vi har Danmarks største multimodale område med Taulov Dry Port, lufthavn og havn, samt en klynge af Danmarks største virksomheder inden for energi, forsyning, transport og logistik samt forskning, siger Rune D. Rasmussen. 

ADP ejer og driver foruden Fredericia Havn også Nyborg Havn og varetager driften af Middelfart Trafikhavn. Derudover udvikler og driver ADP i samarbejde med PFA også Taulov Dry Port. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet