dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Man Energy Solutions og Volkswagen kom til Esbjerg

I går var der fornemt leverandørbesøg hos DIN Forsyning - det blev fejret med en kop kaffe i krus og et stykke chokolade
21. SEP 2021 9.40

Varde Kommune og Esbjerg Kommunes multiforsyningsselskab DIN Forsyning venter på, at få leveret en verdens største havvarmepumpe kølet med CO2 i januar 2022. Den bliver lavet af det Folkvognsejede Man Energy Solution i Zürich.

Det fik i går CEO og CTO Dr. Uwe Lauber i Man Energy Solutions til at lægge vejen forbi DIN Forsynings hovedsæde i Esbjerg sammen med Gunnar Kilian, der er bestyrelsesmedlem hos Volkswagen og Man Energy Solution. Kilian var næsten på hjemmebane under sit besøg, for han er født på den tyske ø Sild lige syd for Rømø. Men det var nu ikke naboskab, der blev diskuteret under det kun to timer korte møde med ledelsen fra DIN Forsyning.

- Vi fik bekræftet deres engagement, og det er guld værd. Det er altid rart at have med mennesker at gøre, hvor man mærker viljen til at levere et produkt, som lever op til vores behov og endda mere til, fortæller adm. direktør hos DIN forsyning Christian Udby Olesen om havvarmepumpen, der er verdens første af sin art og specialudviklet.

Der blev også plads til et generelle fremtidsovervejelser omkring energiforsyningen.

 - Vi snakkede om, at nå vores mål med den grønne omstilling. Det vil de gerne levere løsninger til, hvordan vi får de fossile brændstoffer ud af vores energiforsyning. Her har vi et fælles mål, og det var vigtigt for dem, siger Christian Udby.

Samarbejdet med en stor stærk leverandør med et kendt navn har været givtigt for både verdensfirmaet og DIN Forsyning, der allerede har haft to hold på besøg på fabrikken i Zürich.

- Vi kan være med til, at de kan flytte sig, og sammen kan levere et endnu bedre resultat, fortæller direktøren om et samarbejde med Man Energy Solutions, der tydeligvis har været vellykket.

Selvom besøget i går foregik omkring frokosttid og gæster var kommet direkte med fly fra Wolfsburg til Esbjerg Lufthavn, så var det ikke smørrebrød, der ventede de to tyske gæster. For selvom Man Energy Solutions ligger i Zürich, så er Dr. Uwe Lauber også tysker.

- Vi fik kaffe i et krus med et lille stykke chokolade i papir, fortæller Christian Udby Olesen, der ikke selv husker arbejdsfrokoster sin tid hos Din Forsyning.

Havvarmepumpen kommer til at levere mellem 50 MW- om vinteren og op til 65 MW-varme i sommervarmen. Havvarmepumpen kommer til at levere fjernvarme 11.000 til 12.000 husstande.

Tilmeld dig nyhedsbrevet