DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Som forventet faldt Maersk Drillings omsætning for første kvartal, der har været stærkt præget af coronakrisen.
Foto: Maersk Drilling

Maersk Drillings omsætning falder med godt 200 mio. kr. i første kvartal

Coronakrisen sætter sit præg på Maerks Drillings kvartalsregnskab, hvor man har måtte skære i besætningen offshore og onshore.
27. MAJ 2020 8.18
TEMA: Corona

Det har været et hårdt kvartal for Maersk Drilling, hvilket kan ses i kvartalsregnskabet, hvor omsætningen falder fra godt 2,1 mia. kr. i fjerde kvartal 2019 til 1,9 mia. kr. i første kvartal 2020. 

Det kommer dog ikke som nogen overraskelse, da Maersk Drilling allerede i marts kunne se skriften på væggen, hvorfor man nedjusterede forventningerne til det samlede årsregnskab med godt 500 mio. kr. 

Derudover har Maersk Drilling over to gange annonceret fyringsrunder, som først ramte 250-300 ansatte i Nordsøen, hvilket måneden efter blev udvidet med 150-170 ansatte onshore.  

- Med en kombination af Covid-19 og lave oliepriser står vi over for hidtil usete tider i offshore drilling-industrien, udtaler direktør Jørn Madsen i forbindelse udsendelsen af kvartalsregnskabet.

Maersk Drilling var tidligere en del af A.P. Møller Mærsk-koncernen. Men fra april sidste år blev Maersk Drilling sendt på egne ben og er i dag et selvstændigt børsnoteret selskab. I særligt 2020 har Maersk Drilling aktien dog været i modvind.

Da Maersk Drilling kom på egne ben, startede aktierne i kurs 575, hvilket ved indgangen til 2020 var på godt 450. Undervejs i april var den kurs så helt nede på 120 i marts, mens den i skrivende stund ligger i 153,20 kr. per aktie. 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet