dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Maersk Drilling sælger rig til 2,3 mia. kr.
Maersk Drilling sælger den kombinerede bore- og produktionsrig Mærsk Inspirer til Havila Sirius til næsten 2,3 mia. kr.
Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling sælger rig til 2,3 mia. kr.

Salget af endnu en rig styrker bundlinjen og strømliner Maersk Drilling-flåden.
27. MAJ 2021 15.42

Maersk Drilling sælger den kombinerede bore- og produktionsrig Mærsk Inspirer til Havila Sirius i en handel til næsten 2,3 mia. kr. Det sker som et led i at tilpasse Maersk Drillings flåde til virksomhedens strategi fremadrettet ligesom at salget styrker Maersk Drillings budget. 

Maersk Drilling har tidligere i dette kvartal allerede solgt de to Maersk Guardian og Mærsk Gallant, men oplyser samtidig, at salgene ikke kommer til at påvirke forventningerne til årsresultatet.

Ikke desto mindre opjusterede Maersk Drilling forventningerne til årsresultatet efter et meget positivt førstekvartal og en fyldt kalender for Maersk Drillings flåde.

Maersk Drilling har efter første kvartal et bagkatalog på godt 1,8 mia. USD. Bagkataloget bliver nu mindre, da Mærsk Inspirer havde opgaver ventende for 440 mio. USD.

Mærsk Inspirer skal fremover betjenes af Repsol, som samtidig overtager de nuværende opgaver på Yme-feltet. I overgangsperioden vil Maersk Drilling fortsat hjælpe til med en del af driften mod betaling. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet