Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling planlægger at skære 250-300 stillinger

Maersk Drilling varsler fyringer af 250-300 ansatte og planlægger at trække en række rigge i havn.
24. APR 2020 10.15
TEMA: Corona

Maersk Drilling forsøger at tilpasse sig den nuværende økonomiske krise, der har ramt oliepriserne og -industrien hårdt. Derfor er man nu nødt til at fyre 250-300 ansatte, lyder det i en pressemeddelelse. 

I de sidste par uger har Maersk Drilling fået abrudt en række kontrakter, ligesom at olieprisen har styrtdykket, hvilket har tvunget Maersk Drilling til at trække en række af sine olierigge i havn og skære i sin Nordsø-besætning. 

- Selvom det er almindelig praksis i industrien at justere sin arbejdsstyrke til aktivitetsniveauet, så føles det aldrig rigtig at sige farvel til dygtige kollegaer, særligt når så mange har løbet ekstra stærkt for at holde vores operationer kørende i disse svære tider, siger CEO Jørn Madsen i en pressemeddelelse. 

- Det er dog vores ansvar at sikre vores forretning, og vi tager nu de nødvendige tiltag for at sikre vores konkurrenceevne i et udfordret marked, siger Jørn Madsen videre.

Maersk Drilling nedjusterede i marts sine forventniger til årsregnskabet med 500 mio. kr., og krisen rammer nu også de ansatte i Danmark, Storbritannien og Norge.