DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Maersk Drilling med i ambitiøst konsortium for CO<sub>2</sub>-lagring
Maersk Drilling vil lagre op mod 3,5 tons CO2 årligt i 2030 gennem nyt konsortium.
Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling med i ambitiøst konsortium for CO2-lagring

Maersk Drilling vil udvikle teknologi og infrastruktur til at lagre op mod 3,5 tons CO2 årligt i 2030 gennem nyt konsortium.
17. JUN 2020 9.12

Maersk Drilling har tilsluttet sig et nyt kosortium med Ineos Oil & Gas Denmark og Wintershall Dea, der skal undersøge og udvikle infrastrukturen for at muliggøre at fange og lagre COmed hjælp af Carbon Capture and Storage-teknologi (CCS). 

Maersk Drilling oplyser i en pressemeddelelse, at de skal hjælpe med know-how og finansiering i den indledende fase af projektet.

Første del af projektet bliver at undersøge, hvorvidt der er mulige felter, der kan bruges til CO2-lagring, hvorefter dette skal følges op med et pilotforsøg, hvor man skal forsøge med den konkrette lagring. 

- Vi er meget begejstret over udsigten til at tilslutte os dette projekt for at støtte den grønne omstilling ved at bruge vores faciliteter og evner i offshore industrien og vores mere end 40 års erfaring med boringer i Nordsøen, udtaler Maersk Drilling CEO Jørn Madsen. 

- Projektet er en del af vores innovations initiativer og en attraktiv mulighed for at få skabe nye kompetencer og udvide brugen af vores rigge, udtaler Jørn Madsen. 

Konsortiet sigter mod at udvikle kapacitet til at lagre op mod 3,5 tons CO2 årligt i 2030, hvilket er svarende til 15-20 pct. af den nødvendige reduktion for at Danmark kan nå sit klimamål i 2030. 

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland vil være med i projektet som research partner, mens Energistyrelsen yder støtte gennem sit EUDP-program. 

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet