DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
M.A.R.S. skal genanvende Equinor-platform
Veslefrikk B-platformen har været i drift siden 1989, men skal næste år til Frederikshavn for at blive hugget op.
Foto: Øyvind Hagen, Equinor

M.A.R.S. skal genanvende Equinor-platform

Equinor har tildelt M.A.R.S. i Frederikshavn ophugnings- og genanvendelsesopgave for en pensioneret offshoreplatform på 25.000 tons.
7. JUL 2021 12.27

Modern American Recycling Services (M.A.R.S.) bliver ved med at hente store ophugnings- og genanvendelsesopgaver til Frederikshavn. I sidste måned hentede M.A.R.S. en opgave for Harbour Energy om ophugning og genindvinding af materialerne fra den udtjente FPV Balmoral-platform, mens M.A.R.S. nu får en ny ordre fra Equinor. 

Equinor har valgt M.A.R.S. i Frederikshavn til at ophugge og genanvende Veslefrikk B-platformen. Platformen blev taget i brug i 1989 og har ligget ud for Bergen i den norske sektor af Nordsøen. Veslefrikk B, også kendt som VFB, er en semi-submersible produktionsplatform.

Equinor har planer om at tage platformen ud af produktion i første kvartal næste år, hvorefter platformen vil blive transporteret til Frederikshavn. 

M.A.R.S. vurderer selv, at ophugningen og genanvendelsen af platformens materialer vil give arbejde til op mod 60 personer i de travleste perioder. Alt arbejdet med projektet onshore på land vil foregå i Port og Frederikshavn. 

Veslefrikk B-platformen vejer godt 25.000 tons. Til sammenligning vejer Tyra Vest og Tyra Øst tilsammen 14.000 tons, hvoraf 95 pct. af materialerne skal kunne genanvendes efter M.A.R.S.'s behandling. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet