dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Langt flere fragtskibe ligger til i danske havne

KORT NYT22. JUL 2021 13.57

Mange flere fragtskibe har det seneste år bragt varer til de danske havne. Det viser tal fra Danmarks Statistik, der har lavet et nyt indeks over anløb af container- og fragtskibe i danske havne, som Finans.dk har bragt torsdag. 

Indekset siger ikke noget om det konkrete antal af skibsanløb, de tal kommer senere i statistik-organisationens officielle udgivelse. Men Danmarks Statistik har netop udgivet et indeks, ”Statistik for havneanløb i Danmark”. Her er begyndelsen af 2018 sat til indeks 100, og i forhold til udgangspunktet er væksten på knap 20 procent. Sammenligner man med juni måned sidste år, er man næsten 25 pct. højere i år. Danmarks Statistik kalder det på deres hjemmeside selv for en eksperimentel statistik, da det dels er et indeks, dels baseret på data fra AIS-indberetninger fra skibene til Søfartsstyrelsen. Tallene glæder dog brancheorganisationen Danske Havne.

 - Selv om det ikke endnu er officielle tal, så er Danmarks Statistiks nye indeks for skibsanløb i danske havne særdeles opløftende. Næsten 25 flere fragtskibs-anløb giver masser af aktivitet i og udenfor havnene. Dét vælger vi at glæde os over, mens vi venter på den officielle statistik, baseret på havnekontorernes indberetninger, lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Havne.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet