DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Landmænd anlægger retssag mod staten for at bremse Baltic Pipe

Tre landmænd anlægger sag mod staten i den seneste protest mod Baltic Pipe. I sidste måned blev der også stillet et borgerforslag mod gasledningen.
3. JUN 2020 8.57

Tre landmænd har anlagt sag mod staten for at få bremset anlæggelsen af Baltic Pipe gasledningen, skriver DR.

Landmændene mener, at ekspripirationerne der er foretaget i forbindelse med nedgravningen af ledningen, der har godt en meter i diameter. 

Det er ikke den første modstand mod gasledningen, hvor der tidligere har været demonstrationer i København, og der i sidste måned blev rejst et borgerforslag mod gaslinjen. 

Kritikerne fremhæver i borgerforslaget blandt andet, at forudsætningerne for projektet er ændret, siden man vedtog projektet i slutningen af november 2018. Her henviser til at Danmark siden har forpligtet sig til at nedsætte sin CO2-udledning med 70 pct. i 2030, og at gasledningen ikke er i overensstemmelse med de mål.

Gasledningn skal føres gennem 13 kommuner tværs gennem Danmark. Den bliver forbundet med den norske gasledning Europipe II omkring 100 kilometer ude i Nordsøen og går i land ved Houstrup Strand i Varde Kommune, viser en oversigt fra Energinet.

Herfra skal Baltic Pipe-linjen kobles på eksisterende netværk, indtil der igen skal graves nye ledninger ned ved Vester Torsted i Vejen Kommune. Herfra skal der lægges nye ledninger frem til Næstved, hvor den forbindes til en ledning til Polen.

esl  

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet