DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ny analyse:
Kun få danskere forbinder Esbjerg med offshore og vindenergi

KORT NYT26. MAR 2021 10.04

Snakker man om offshoreindustrien i Danmark er Esbjerg og især Esbjerg Havn svær at komme uden om. Men den indflydelse har ikke smittet af på Esbjergs image. Således associerer kun seks pct. af danskerne ordene offshore/vindenergi med Esbjerg ifølge en undersøgelse, som er udarbejdet af analysevirksomheden Stagis for Esbjerg Kommune og Business Esbjerg, skriver JydskeVestkysten.

Esbjergs image er stadig i høj grad forbundet med havnens tidligere storhedstid som fiskerihavn. 54 pct. associerer ifølge undersøgelsen Esbjerg med "havn/fiskeri". Esbjerg vil gerne have rettet op på det image, da byen har rekrutteringsproblemer. Således er andelen af forgæves rekrutteringer i Esbjerg blandt profiler med lang videregående uddannelse blandt landsdelens højeste og 28 pct. af disse job ender med ikke at blive besat, efter de har været slået op.   

- Vi har i disse år en unik mulighed for at gøre Esbjerg til centrum for den grønne omstilling af energisektoren, hvilket vil betyde tusindvis af nye arbejdspladser til vores område og samtidig et afsæt for at positionere os på en ny og mere bæredygtig måde. Vores geografiske placering er for en gang skyld en fordel, og vi skal arbejde for, at den gyldne mulighed bliver en gevinst, så den kvalificerede arbejdskraft ikke bliver en mangelvare, mener Business Esbjergs direktør, Susanne Nordenbæk.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet