DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kolding havn vil være CO2-neutral

KORT NYT11. FEB 2021 11.25

Kolding Havn vil være CO2-neutral senest i 2030. Den ambitionen barsler havnen med i en ny strategi. For at opnå ambitionen har havnen blandt andet indført en rabat til de mest miljøvenlige skibe, startet elektrificering af havnens kraner, og som det mest ambitiøse tiltag fremhæver havnen planer om at etablere et landstrømsanlæg til de anløbne skibe. 

- Vi har vedtaget en grøn strategi for havnen, hvor målet er at være CO2-neutral allerede i 2030. Det er ambitiøst og kræver en vedvarende indsats, som vi allerede er godt i gang med. Vi vil gerne vise, ved eksemplets magt, at den grønne indsats er prioriteret højt hos os, siger Anders Vangsbjerg Sørensen, CEO hos Kolding Havn.

For at dokumentere og styre den grønne indsats, har havnen udviklet et klimaregnskab over de seneste år – basisåret er et klimaregnskab for 2019/20 som er godt på vej. Målet er at samarbejde om klimaindsats og klimaregnskab med mange af havnens interessenter, specielt areallejere og forretningspartnere på Kolding Havn.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet