Klimarådet udvider formandskab

Klimarådet har udpeget to nye næstformænd og udvider desuden yderligere med to nye rådsmedlemmer.
17. AUG 2020 13.40

Som planlagt med den nye klimalov, der blev vedtaget tilbage i juni, har KLimarådet udpeget to næstformænd, der skal assistere formand, Peter Møllgaard. 

Som de to nye næstformænd, har Klimarådet udpeget Jette Bredahl Jacobsen og Jørgen Elmeskov, som begge har medlemmer af rådet, siden det blev oprettet i 2015. 

- Jeg glæder mig over at kunne byde Jette Bredahl Jacobsen og Jørgen Elmeskov velkomne i formandskabet. Klimarådet har fået en række vigtige opgaver i forbindelse med den nye klimalov, så der er masser at tage fat på for de nye næstformænd, siger Peter Møllgaard, formand for Klimarådet.

Jørgen Elmeskov har stor erfaring med samfundsøkonomiske analyser og rådgivning om økonomisk politik og har bl.a. tidligere været medlem af Klimakommissionen. Han har varslet sin afgang fra posten som Rigsstatistiker, som han har haft siden 2013 og var tidligere ledende medarbejder ved OECD.

Jette Bredahl Jørgensen er professor i miljø- og ressourceøkonomi og viceinstitutleder for forskning ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet. Hun arbejder bredt inden for miljø- og ressourceøkonomien med bl.a. værdisætning, arealforvaltning og regulering.

Ud over udpegelsen af to nye næstformænd er Klimarådet med vedtagelsen af den nye klimalov også blevet udvidet med to nye rådsmedlemmer. Klimarådet udpegede Bente Halkier, som er Klimarådets ekspert inden for adfærdsforskning, og Per Heiselberg, som er Klimarådets ekspert på bygningsområdet.

esl

Nyhedsbrev