DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Klimaminister: Energiselskaber må ikke stille krav om grøn strøm ved nettab

Elselskaber må, hvis det står til regeringen, ikke længere stille krav om grøn strøm i udbud, når nettab skal dækkes.
2. DEC 2020 13.28

Målet er ifølge klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) mere gennemsigtighed, når han i et nyt lovforsslag vil forbyde danske elnetselskaber at efterspørge grøn strøm i udbud, der skal dække nettab, det skriever danskenergi.dk. 

- Jeg finder, at der er tungtvejende hensyn, der taler for, at indkøbet af elektricitet til dækning af nettab ikke skal udbydes sammen med andre produkter, herunder fx produkter som sikrer grøn strøm. Det kan gøre udbuddet mindre gennemsigtigt, reducere konkurrencen og føre til højere priser for borgere og virksomheder i Danmark, skriver Dan Jørgensen i et svar på en forespørgsel fra Søren Egge Rasmussen (Ø).

Søren Egge Rasmussen undrer sig over forslaget fra regeringen.

– Jeg er helt uforstående overfor, at ministeren pludselig stopper en gængs praksis, hvor netselskaberne kan dække nettabet med grøn strøm, hvis de har lyst til det. Vi taler om forbrugerejede selskaber, der selvfølgelig skal have frihed til at beslutte om indkøb af grøn strøm giver værdi for den grønne omstilling og for ejerne – altså forbrugerne, siger Søren Egge Rasmussen, der håber på opbakning til et ændringsforslag, han fremsætter i forbindelse med forhandlingerne, siger han. 

Enhedslisten har ifølge Søren Egge Rasmussen til hensigt at stille et ændringsforslag, når forhandlingerne om lovforslaget går i gang. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet