DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Klimadækning er med til at skabe medie-skepsis

Danskerne er generelt tilfredse med mediernes klimadækning pånær læserne på højrefløjen, viser ny rapport.
9. NOV 2020 12.59

En ny rapport fra RUC, "Danskernes brug af nyhedsmedier 2020", har kigget på danskernes forbrug og tillid til medierne. Derudover har forskerne bag rapporten undersøgt danskernes mening om klimajournalistikken. 

37 pct. har svaret, at de hverken mener, at nyhedsmedierne gør et godt eller dårligt stykke arbejde med at give nøjagtige informationer i forhold til klimaforandringer, mens 33 pct. oplever, at medierne gør et godt stykke arbejde. 20 pct. mener, at medierne gør et dårligt stykke arbejde. 

Det er særligt danskere på højrefløjen, der er utilfredse med de danske mediers dækning, viser rapporten. Respondenter, der har betegnet sig som enten "meget" eller "ret" højreorienterede, er mindre tilfredse med dækningen end andre grupper i samfundet. 

Særligt de, der er længst ude på højrefløjen, er utilfredse med de danske mediers dækning. Her er det 57 pct. af de meget højreorienterede, som mener, at medierne gør et dårligt stykke arbejde med at dække klimaet. 

Det kan være med til at skabe mistillid til medierne, mener en af rapportens forfattere: 

- Der er efterhånden rigtig meget klimadækning i medierne, og hvis man synes, at medierne er meget misvisende på det punkt, så får det også betydning for den generelle tillid, siger Kim Schrøder til fagbladet Journalisten

Rapporten viser desuden, at der er en generelt faldende tillid til medierne. 46 pct. af danskerne svarer, at de generelt har tillid til nyhedsmedierne, mens det var henholdsvis 56 og 57 pct. i 2018 og 2019.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet