DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Klimaborgertinget samlet for første gang virtuelt

Klimaborgertinget mødtes i weekenden for første gang, siden borgertinget blev oprettet i forbindelse med klimaloven.
26. OKT 2020 8.32

Regeringens Klimaborgerting mødtes i weekenden for første gang, siden borgertinget blev lanceret tilbage i juni.

Klimaborgertingets 99 repræsentativt udvalgte medlemmer mødtes virtuelt lørdag og søndag med eksperter og moderator for at diskutere spørgsmål og dilemmaer, som klimakrisen har bragt med sig. 

- For mig er det afgørende, at borgerne bliver hørt i forhold til de store forandringer, vores samfund står over for. Det må corona ikke sætte en stopper for, sagde klimaminister Dan Jørgensen (S) forinden weekendens møde. 

- Jeg havde selvfølgelig helst set, at Borgertinget kunne mødes fysisk, men med coronasmitten er det ikke forsvarligt. Derfor har vi nu fundet en digital løsning. 

Ved weekendens digitale forsamling bød ministeren de nye medlemmer velkommen, mens en række eksperter gav medlemmerne information på en række emner.

Skal give råd videre til ministeren

Under den første samling vendte medlemmerne blandt andet finansieringen af den grønne omstilling, reduktioner i landbruget og bæredygtig livsstil.

Eksperterne består af blandt andre Peter Mølgaard, formand for Klimarådet, Brian Vad Mathiesen, professor ved Aalborg Universitet, og Katherine Richardson, professor ved Københavns Universitet.

Klimaborgertinget skal i sidste ende give anbefalinger videre til klimaminister Dan Jørgensen (S). Borgertinget skal mødes en række gange over de kommende to år.

Danmarks Statistik har stået for udvælgelsen af de 99 borgere ud fra kriterier som alder, køn, geografi, uddannelse og indkomst.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet