Kiel får Tysklands største landstrømsanlæg

Siemens skal bygge et nyt landstrømsanlæg ved Kiel Havn, som bliver det største af sin slags i Tyskland. Anlægget vil kunne sænke CO2-udledningen med op til 8.000 tons årligt.
13. FEB 2020 8.17

Kiel Havn har valgt Siemens' Siharbor til Tysklands største landstrømsanlæg. Det oplyser både Siemens og Kiel Havn på deres hjemmesider. 

Anlægget, som skal være på 16 MVA, vil kunne oplade to skibe på samme tid, og ved at erstatte brændstof med grøn strøm, vil man kunne sænke den årlige udledning af CO2 med op mod 8.000 tons. 

Kiel Havn forventer at landstrømsanlægget vil kunne tages i test i løbet af i år. Havnen har allerede taget landstrøm i brug ved den ene af sine terminaler, mens man nu vil udvide med anlægget til yderligere to terminaler. 

- Landstrømsanlægget giver os mulighed for at bruge elektricitet fra bæredygtige energikilder til både kydstogtskibe og til færger. Dermed tager vi en førende rolle og gennemgående implementerer vores Blue Port-koncept for en bæredygtig og fremtidsorienteret udvikling af Kiel Havn, fortæller havnedirektør Dirk Claus i en pressemeddelelse. 

- I fremtiden vil 60 pct. af energiforbruget af skibe, som lægger an ved Kiel Havn, blive dækket af vores klima-venlige landsstrøm, alt i mens at dieselmotorerne bliver slukket, mens skibene ligger til kajs, siger han videre. 

Med det nye landstrømsanlæg støtter havnen desuden byens samlede klimaambitioner, hvor Kiel sigter mod at være CO2-neutral i 2050.

esl