dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Jyske Bank vil gøre investeringer CO2-neutrale

KORT NYT14. OKT 2021 12.07

Senest i 2050 skal Jyske Banks investeringsporteføljer være netto CO2-neutrale. Det sker som følge af, at banken har meldt sig ind i det forpligtende samarbejde Net Zero Asset Managers, som blev grundlagt i december 2020 af seks internationale investor-netværk. I dag består samarbejdet af 128 kapitalforvaltere, som tilsammen varetager ansvaret for kundeformuer til en værdi af mere end 43.000 mia. US dollars.

- Investering er en vigtig drivkraft i virksomheders bæredygtige omstilling, derfor har vi et ansvar. Gennem vores formue- og investeringsrådgivning kan vi kanalisere investeringer mod selskaber, som gør en indsats og har en realistisk plan for at skrue ned for CO2-udledningen, siger Kenneth Styrbæk, der er Vice President og ESG-Manager i Jyske Banks kapitalforvaltningsselskab, Jyske Capital, i en pressemeddelelse.

Som eksempler på en sådan kanalisering nævner Kenneth Styrbæk investeringer i eksempelvis elselskaber, som omstiller sig fra sort energi til at anvende vedvarende energikilder.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet