Jacob Bundsgaard sigtede efter havneformandshonorar på en kvart million

KORT NYT22. APR 2022 12.20

AARHUS: For lidt over en måned siden sagde Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard igen ja tak til at modtage et vederlag for at være formand for Aarhus Havn. Et vederlag han ellers havde frasagt sig siden 2018, da han efter egen mening fik for meget i løn. Det holdning har han dog ikke mere, efter han mistede formandsposten i KL.

Vederlaget for formandsposten endte på 150.000 kr. om året. Men Jacob Bundsgaard gik oprindeligt efter at få byrådet til at godkende et honorar på 250.000 kr. Det viser aktindsigter, som Lokalavisen Aarhus har fået hos Aarhus Havn og Aarhus Kommune. I forbindelse med honorarstigningen tilkendegav Bundsgaard til avisen, at han "har en principiel holdning om, at man skal honoreres for det arbejde, man laver".

Oprindeligt var der lagt op til et endnu lavere niveau for formandsposten. Således var der i december kontakt mellem Borgmesterens Afdelingen (BA) og Aarhus Havn, hvor niveauet for honoraret blev sat til ca. 59.500. Et telefonnotat fra januar afslører dog, at få uger efter ville BA ikke længere gå med på havnens forslag om honorarets størrelse. I stedet kom de 250.000 kr. første gang på bordet, men så stor en stigning endte byrådet altså ikke med at godkende. 

amp