DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Inoes sælger sin norske olieforretning for knap 4 mia. kr.

Inoes har solgt alle sine aktiver på den norske sokkel til polske PGNiG til en pris på lige under fire mia. kr.
26. MAR 2021 10.35

Kun få dage efter at Ineos udvidede sin tilstedeværelse i Danmark ved at købe Hess Denmarks aktiver i Nordsøen, skalerer den britiske mastodont helt ned i Norge.

Virksomheden har således solgt alle sine aktiver på den norske sokkel fra til Polens største olie- og gasselskab PGNiG. Prisen lyder på 615 mio. USD svarende til cirka 3,9 mia. kr.   

- Denne aftale repræsenterer endnu et positivt skridt i INEOS Energy-rejsen. Aftalen giver os mulighed for at tjene penge på en overvejende gasdommineret portefølje, som vi ikke er operatør på, til en attraktiv pris. Det vil yderligere balancere vores portefølje af olie og gas og åbne nye muligheder for at geninvestere yderligere i energiomstillingen, siger Brian Gilvary, som er bestyrelsesformand for Ineos Energy. 

Ineos' portefølje på den norske sokkel producerede cirka 33.000 tønder olieækvivalenter om dagen, hvor cirka 93 pct. af produktionen er gasproduktion fra felterne Ormen Lange, Alve og Marulk, hvor Ineos rådede over mellem 15 og 30 pct. af aktiverne.

Derudover overdrager Ineos med salget også 22 offshorelicenser, hvor af seks er med operatørskab, samt en ejerandel på 8 pct. af gasterminalen Nyhamna. 

Ineos beskæftiger 52 medarbejder i Norge, alle disse medarbejdere vil som en del af handlen følge med over i PGNiG efter handlens gennemførsel.

Handlen bliver, hvis den bliver godkendt af myndighederne, effektueret med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2021, oplyser Ineos. 

amp

  

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet