DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ineos blandt andet Hess Denmarks 61,5 pct. af Syd Arne feltet og bliver dermed operatør på feltet
Foto: Hess Denmark

Inoes fortsætter opkøb i Nordsøen: Køber Hess Denmark for knap en mia. kr.

Inoes har købt Hess' aktiviter i Danmark i en handel til godt 935 mio. kr. og fortsætter sit opkøb i Nordsøen fra i efteråret. Hess Denmark har kæmpet med flere negative regnskaber.
18. MAR 2021 14.37

Inoes fortsætter sit opkøb i den danske del af Nordsøen. Således er den britiske virksomhed blevet enige med amerikanske Hess om opkøb af selskabets danske datterselskab, Hess Denmark. Prisen lyder på godt 935 mio. kr., og vil blive effektueret med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2021. 

Med opkøbet overtager Ineos blandt andet Hess Denmarks 61,5 pct. af Syd Arne feltet i Nordsøen, som Hess har tabt mange penge på og tidligere forsøgt at sælge fra. Dermed vil feltet være 98,3 pct. kontrolleret af Inoes.    

Ineos er i forvejen operatør på Siri-feltet, og regner med at kunne opnå operationelle og omkostningsmæssige synergier ved også at blive operatør på Syd Arne feltet.

- Denne handel repræsenterer et stort skridt i retningen af at omstillingen af vores energiforretninger. Hess var en af pionererne i at udvikle felterne i området. Denne aftale vil åbne for vækstmuligheder til at udvikle Danmarks olie- og gassektor, siger Brian Gilvary, bestyrelsesformand for Ineos Energy 

Inoes seneste opskalering af sin tilstedeværelse i den danske del af Nordsøen skete i november, da Energistyrelsen godkendte briternes opkøb af dele af felterne Solsort og Hejre fra Spirit Energy Danmark ApS og det norske Spirit Energy Petroleum Denmark AS. I forbindelse med handlen med Hess øger Ineos sin andel af Solsort feltet med 4,8 pct. 

Med opkøbet vil Ineos også øges fokusset på CCS-projektet 'Greensands' som har planer om at opbevare op til otte mio. ton CO2 om året i Siri-området. 

- Greensands projektet i Danmark vil gøre en stor forskel ift. vores forståelse og vækst inden for carbon storage-teknologi, samtidig med at det støtter Danmarks mål om at reducere CO2-udslip frem mod 2030 og længere ud i fremtiden, siger Brian Gilvary.

Handlen forventet godkendt af myndighederne i tredje kvartal i år. 

Hess Denmark har i en årrække kæmpet med en række negative regnskaber. Således tabte Hess Danmark godt 600 mio. kr. i 2019 og har ikke registreret et overskud siden 2014. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet