dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Ineos gennemfører køb af Hess og har høje ambitioner om CCS

KORT NYT1. SEP 2021 15.00

Britiske Ineos har endeligt gennemført opkøbet danske Hess for et anseligt beløb på 150 mio. dollar, hvilket er knap en mia. danske kr. Købet er gældende fra den 1. januar. Det betyder, at Ineos overtager de 61,5 pct. af feltet Syd Arne, som kommer til de 36,8pct. som virksomheden allerede ejer.

Ineos driver allerede Siri-feltet i den danske del af Nordsøen, og det er forventningen, synergien i at drive to felter vil mindske omkostningerne. Den øgede aktivitet i Danmark ser Ineos også som et tegn på, at det forstærker selskabets rolle som ledende part i Greensands-konsortiet, der arbejder med at udvikle CO2-fangst og senere lagring i Nordsøen. Det såkaldte carbon capture and storage (CCS).

- Jeg er glad for, at vi har været i stand til at gennemføre købet. Handlen betyder et kæmpe skridt i retning af at omdanne vores energi-forretning. Det åbner muligheder for, der kan udnyttes i Danmarks offshore olie- og gasindustri herunder den meget lovende CO2-lagring, fortæller Brian Gilvary, der er bestyrelsesformand hos Ineos.

jel

Tilmeld dig nyhedsbrevet