DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Malfere Damien, Total

Hver fjerde amerikanske olierig er lukket på fire uger

Antallet af amerikanske olierigs er i frit fald som et resultat af krisen. Næsten halvdelen er forsvundet siden sidste sommer, og i de sidste fire uger er hver fjerde lukket.
16. APR 2020 10.22

Mens olieproduktion har været skruet i vejret af Rusland og Saudi-Arabien har amerikanske olieproducenter haft svært ved at følge med til de pressde priser. Derfor har en række olierigs måtte lukke, mens udbudskrigen har stået på. 

Tal fra Rystad Energy og Baker Hughes viser, at siden juni sidste sommer er 45 pct. af amerikanske olierigs blevet lukket ned. Alene i de forgående fire uger siden midten af marts, er 26 pct. af amerikanske olierigs lukket ned. 

D. 13. marts i år var antallet af olierigs på 683, mens det nu er nede på 504, viser tal fra Baker Hughes North American Rotary Rig Count. 

Hastigheden for, hvor hurtigt olierigerne lukker i, er desuden på et uset niveau og sker meget hurtigere end ved tidligere kriser som eksempelvis i efteråret 2014. 

Rystad Energy forventer, at man fortsat vil se flere olierigs blive lukket ned i de kommende to-tre uger, hvorefter situationen vil stabilisere sig. 

I sidste uge nåede Opec og Rusland en aftale om at nedjustere olieproduktionen med godt 10 pct., men det vil ikke kunne redde alle olieselskaber, da efterspørgeslen er faldet med godt 30 pct. siden årsskiftet. Aftalen træder i kraft fra maj. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet