dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Hirtshals Havn og Gen2 Energy i brint-samarbejde

Hirtshals Havn skal være center for norske Gen2 Energys transport- og logisitkaktiviteter af grøn brint, efter de to parter har indgået samarbejdsaftale.
5. JUL 2021 11.05

Hirtshals Havn har indgået en aftale med den norske energivirksomhed Gen2 Energy, som vil bruge havnen som brohoved for dets logistikaktiviteter på det europæiske fastland. Samtidig giver det mulighed for, at Hirtshals Havn kan udvikle sig til en brinthub for produktion, distribution og bunkring af grøn brint til blandt andet skibe og den maritime sektor i de kommende år.

- Vi er stolte over, at Gen2 Energy har udvalgt Hirtshals Havn som center for deres transport- og logistikaktiviteter af grøn brint, og det vil uden tvivl booste vores position som en vigtig spiller inden for grøn havneudvikling. Samtidig giver det vores eksisterende kunder nye, grønne muligheder og åbner døre for tiltrækningen af nye virksomheder - især inden for det grønne segment, siger Steen Harding Hintze, udviklingsdirektør for Hirtshals Havns grønne udviklingsselskab, som bliver lanceret den 20. september 2021.

Brintproduktionen på Hirtshals Havn vil blive baseret på den grønne elproduktion fra de nuværende vindmøller på havnen samt de fremtidige møller, der vil blive opstillet på den nye havneudvidelse, som forventes at stå færdig i 2026.

- Hirtshals Havn har en ideel placering og repræsenterer en stor mulighed for, at Gen2 Energy kan komme ind på det danske marked for vindenergi og få adgang til vedvarende energi til produktionen af grøn brint. Hirtshals Havn har potentialet til at blive et vigtigt strategisk center for Gen2 Energys aktiviteter og samtidig koble produktionen af grøn brint i Danmark og Norge sammen med et stærkt og lovende marked i den nordvestlige del af Europa, udtaler Jonas Meyer, CEO ved Gen2 Energy.

I forbindelse med Hirtshals Havns nye havneudvidelse forventes det, at der vil blive etableret en terminal for modtagelse af grøn brint fra Norge, som skal videredistribuere brint til virksomheder på Hirtshals Havn og til markederne i Europa.

Gen2 Energys indtræden på det europæiske marked via Hirtshals vil være med til at styrke forsyningskæden af grøn brint til slutbrugerne.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet