dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Hirtshals Havn lancerer grønt udviklingsselskab
Hirtshals Havn har i forvejen fire Vestas V136-vindmøller stående på havnen, men planlagte havneudvidelse skal flere møller støde til og bidrage til havnens grønne profil.
Foto: Hirtshals Havn

Hirtshals Havn lancerer grønt udviklingsselskab

Hirtshals Havn lancerede mandag et nyt udviklingsselskab Greenport North og præsenterede samtidig sin kommende havneudvidelse, der blandt andet indkluderer opførsel af 15-20 nye vindmøller.
21. SEP 2021 14.02

Der skal tænkes endnu mere grønt på Hirtshals Havn. Det er en af tankerne bag lanceringen af havnens nye udviklingsselskab Greenport North, som havnen præsenterede mandag.

Sammen med en planlagt udvidelse af havnen, der blandt andet indeholder opførsel af 15-20 nye vindmøller og fysisk en udvidelse af havnen inklusiv en større indsejling og forbedrede besejlingsforhold, skal selskabet sørge for at havnen går ind i en ny æra. 

- Hirtshals Havn vil løfte sig op i en ny liga; Vi skal tænke på en helt anden måde - vi skal ikke længere tænke lineært, men derimod cirkulært. En virksomheds restråstoffer og overskudsenergi kan i stedet for at gå til spilde eksempelvis udnyttes i en anden virksomheds produktion, siger Steen Harding Hintze, Direktør hos Greenport North, i en pressemeddelelse.

Havnen i Hirtshals vil desuden imødekomme den virkelighed, som hele transportsektoren står overfor i disse år, hvor udskiftningen af fossile brændstoffer står højt på dagsordenen. 

- Ambitionen er, at al brændstof på havnen er grøn i 2027. Det er nu, vi skal handle, før det er for sent, og vi tror på, at det kan lykkes i et bredt samarbejde, lød det fra Steen Harding Hintze ifølge Nordjyske

Bestyrelsen for havnen godkendte fredag, at den overordnede model for havneudvidelsen. Nu skal udvidelsen så behandles poltisk i Hjørring Kommune. Havneudvidelsen vil koste i omegnen af en milliard kroner.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet