DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Ørsted

Hele Ørsted forsyningskæde skal være CO2-neutral i 2040

Ørsteds har sat mål om CO2-neutral energiproduktion i 2025 og lancerer nu et program, hvor selskabet i samarbejde med sine leverandører vil gøre hele forsyningskæden CO2-neutral i 2040.
5. FEB 2020 13.16

I januar meldte Ørsted ud, at man i 2025 gik efter at være CO2-neutral i 2025, men de planer skal ikke stå alene, og Ørsted udvider derfor nu deres planer til at gælde hele forsyningskæden. Det oplyser Ørsted på deres egen hjemmeside. 

Udledning består i to dele: Den ene del er selskabets egen udledning fra energiproduktion og drift, mens den anden del er den udledning, der kommer fra selskabets energihandel samt varer og tjenesteydelser i forsyningskæden. 

Og det er altså i forsyningskæden, man nu vil sætte ind: 

- Det bliver en udfordring at nå et CO2-neutralt samlet klimaaftryk i 2040, og det kommer til at kræve en betydelig innovation i alle dele af vores forsyningskæde. Mange af de grønne teknologier, der skal til for at reducere udledningen fra forsyningskæden, findes allerede, men de kan endnu ikke konkurrere på pris. Med vores 2040-mål ønsker vi at fremme den fornødne innovation, for at sikre at de grønne teknologier modnes i de brancher, der leverer til os, siger Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted. 

Derfor lancerer Ørsted nu et program for at engagere de strategiske leverandører, der ligger i de mest CO2-intensive kategorier af Ørsteds forsyningskæde, som eksempelvis producerer vindmøller, fundamenter, transformerstationer og kabler.

Den næststørste udledningskilde i forsyningskæden er de fossile brændstoffer, som bruges af de skibe, der transporterer og installerer komponenterne på havet.

I leverandørprogrammet beder Ørsted derfor sine strategiske leverandører om at oplyse deres egen udledning og fastsætte videnskabeligt baserede mål for CO2-reduktion, anvende el fra 100 pct. grønne energikilder i produktionen af vindmøller, fundamenter, kabler, transformerstationer og komponenter, og at optimere deres nuværende flåde og lægge en plan for, hvordan fartøjerne kan sejle på grøn energi.

Læs mere om Ørsteds bæredygtighedsstrategi her

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet